Guide: Væggalleri med egne billeder

IMG_1678

Selvom billeder næppe kan vinde prisen for verdens mest originale form for vægudsmykning, er jeg stor fan af væggallerier. Som ivrig amatørfotograf har jeg nærmest fået udsmykningen til hjemmets lodrette flader forærende fra min harddisk. Så et væggalleri lå i mit tilfælde lige til højrebenet.

Alligevel må jeg sige, at det var en væsentlig større opgave at komme i mål med fotovæggen end jeg lige havde troet. Det faktisk ret svært og tidskrævende at smække en bunke billeder på væggen og opnå et lækkert og ‘balanceret tilfældigt’ look! Der er simpelthen så mange beslutninger, man skal træffe.

Hvis du vil gøre mig kunsten efter, kommer her en lille guide:

  • Start med at danne et overblik over, hvilke formater dine bedste billeder har og hvilken opløsning de kan tåle at blive fremkaldt i uden at blive kornede. Det giver dig en pejling på, hvor store billederne må være og hvor mange der skal hænge hhv. vandret og lodret.
  • Find herefter ud af, hvordan billederne skal hænge på væggen. Klip papirstykker ud i de størrelser, billederne skal have, og sæt dem på væggen med tape. Så kan du få overblik over, hvordan “billedmønsteret” fungerer i forhold til resten af rummet. For mig var dette det absolut mest tidskrævende punkt! Hent evt. inspiration ved at google “væggalleri” eller lignende.
  • Når du ved, hvor mange billeder, der skal op, og hvilke størrelser, de skal have, kan du gå i gang med at købe rammerne. Jeg kan klart anbefale rammer i standardformater som A3, A4 og A5, hvor det er let at skifte billederne. I mit tilfælde har jeg valgt rammer i samme look, som bl.a. kan købes her. Forskellige typer rammer kan også være fungere godt, men er nok en opgave for de mere øvede 😉
  • Derefter skal billederne selvfølgelig fremkaldes. Jeg fik mine fremkaldt Pixum.dk, hvor man kan gøre det nemt og billigt på nettet. Pixum kan dog ikke fremkalde i A5-format, så jeg valgte at redigere en hvid kant ind på de store billeder, så billederne får et ensartet udseende, hvor ingen fylder hele rammen ud.
  • Sidst men ikke mindst skal billederne selvfølgelig hænges op. Her kan du med fordel starte med papirlapperne og banke sømmet i, når papiret hænger rigtigt. Brug vaterpas og lineal hvis det skal være præcist – det blev det ikke helt i mit tilfælde…

Selvom guiden er lang og omstændig, mener jeg absolut, at den er det hele værd! Jeg er nu gået i gang med at gentage øvelsen i stuen, men her er jeg løbet ind i lidt større udfordringer…! Stay tuned!

IMG_1384

IMG_1236

Artiklen indeholder et affiliatelink.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *