DIY planteplakater

IMG_1533-2

Planteplakater har i efterhånden lang tid været fast inventar i boligmagasiner, blogs og danske hjem. Ikke alene skal de grønne kaktusser, monsteraer og  palmeblade placeres overalt i krukker og vaser, de skal også på væggen i indrammet form!

Jeg må indrømme, at jeg indtil for nylig har været noget skeptisk over for tendensen. En planteplakat – helt ærligt, hvor banalt kan det blive? Men efter at have googlet mig igennem et utal af billedvægge til et kommende projekt i min stue er jeg blevet omvendt. Planteplakater kan give et virkelig fedt grafisk udtryk – særligt når man sætter flere af dem ved siden af hinanden.

Den organiske vægpynt kan frembringes på flere forskellige måder. Man kan selvfølgelig investere et ikke ubetydeligt beløb i et antal plakater og grafiske tryk med plantemotiver, fx herfra. Man kan også gøre som The Rusty Home, der har lavet en virkelig fin monsteraplakat med pressede planteblade.

Jeg har dog valgt en tredje løsning og selv fotograferet og redigeret plantemotiver med henblik på fremkaldelse i plakatformat. Hvis du har et godt kamera er det en billig og personlig løsning, der er meget oplagt netop nu, hvor kirsebærtræerne blomstrer. Jeg kan selv supplere med billeder af palmer og appelsintræer fra en nylig rejse i Spanien.

IMG_1533-3

Palme – før redigering

Palmen efter redigering

Palme efter redigering

Appelsintræ

Appelsintræ

IMG_1709

Også et billede fra Kirsebæralleen på Bispebjerg Kirkegård, der blomstrer netop nu.

Et par tips til de inspirerede:

  • Tag billederne med et godt kamera. Mine er taget med et standard spejlreflekskamera (Canon EOS 500D)
  • Brug lidt tid på at redigere billederne, så det grafiske udtryk skærpes. Du kan fx fremhæve farverne og kontrasterne – eller køre sorthvid. Jeg kan anbefale billedredigeringsprogrammet Adobe Lightroom, som giver flere muligheder og bedre filtre end de gratis redigeringsprogrammer. Man kan prøve programmet gratis i 30 dage.
  • Giv billederne et ensartet og kontrastfuldt grafisk udtryk med en hvid baggrund. Dette kan enten gøres ved at bruge en hvid væg eller en overskyet himmel som baggrund, når du fotograferer planten. Lightroom giver også visse muligheder for at redigere baggrunden hvid, men selvfølgelig ikke i ubegrænset omfang.
  • Vær opmærksom på billedets opløsning, når du vælger hvilken størrelse, det skal fremkaldes i. Jeg får mine billeder fremkaldt som A3 (30 x 43 cm) hos pixum.dk.

Jeg kan desværre ikke løfte sløret for den endelige plantebilledvæg endnu, da billederne kun lige er sendt til fremkaldelse. Stay tuned! 😉

Artiklen indeholder et affiliatelink.

Follow my blog with Bloglovin

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *