Marokkansk twist i det stilrene hjem

marokko 3

1. Sidebord. 2. Ryatæppe. 3. Loftslampe. 4. Flise. 5. Marokkopude (puf).

Siden jeg var i Marrakech sidste år har jeg været ret vild med den marokkanske indretningsstil. De marokkanske væg-til-væg-tæpper, farveeksplosioner, mosaikker og mønstre på mønstre ser super godt ud på billeder. Desværre harmonerer stilen ikke umiddelbart med en ellers underspillet nordisk indretningsstil med rene linjer og subtile detaljer.

Det er dog ikke umuligt at integrere marokkanske elementer i det stilrene hjem uden at fremstå komplet skizofren. Marokkanske indretningsdetaljer kan sagtens spille sammen med den nordiske vibe, hvis man sørger for at skabe plads nok omkring dem og er bevidst omkring farvevalget.

Det er selvfølgelig mest optimalt, hvis genstandene kan importeres direkte fra en rejse til Marokko. Mindre kan dog også gøre det. Jeg har fundet nogle eksempler på marokkanske boligartikler, der let kan integreres i de fleste hjem. Sidebordet står faktisk i min egen stue…

Hvis du ikke er frisk på et helt møbel, kan jeg også anbefale de fine marokkanske tekander og teglas, fx herfra

IMG_0103

IMG_0187

IMG_0189

Egne billeder

Lidt inspiration fra Marrakech (egne billeder)

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *