DIY skoskabe i bogkasser

IMG_2514

Der er gået lidt tid siden jeg sidst har skrevet her på bloggen. Det er der selvfølgelig en masse af de sædvanlige dårlige undskyldninger for (arbejde, udlandsture, Roskilde og bla bla bla). Men det er bestemt ikke ensbetydende med, at jeg har droppet at lave mere boligindretning!

Faktisk har jeg over den seneste måneds tid haft gang i et større makeoverprojekt i min entre og mit køkken – mere om det senere. Kronen på værket er mine nye – delvist – hjemmelavede skoskabe af bogkasser,  der kan skjule den voksende bunke sko, som var begyndt at irritere mig mere og mere. Ikke mindst fordi der er direkte udsyn til den fra stuen.

Egentlig er det et forholdsvist enkelt projekt at købe bogkasser med låger og lime tapet på lågerne. Men fordi jeg for at spare penge har købt de “rå” trækasser hos Trævarefabrikernes Udsalg og malet dem selv, har det taget en del længere tid. Kasserne og lågerne skal nemlig have tre lag inkl. grunder, som skal have plads og tid til at tørre i ca. 1000 år (eller i hvert fald natten over for hvert lag). Det skal man også lige regne ind i projektets økonomi (hvilket jeg selvfølgelig glemte).

Hvis du ønkser at kopiere projektet, men har mindre tålmodighed end mig, kan du naturligvis bare købe bogkasserne i en mere lækker træsort eller i en af farverne. Det er dog en del dyrere. Du kan også købe IKEA’s version.

Den sjove del af projektet – det smukke tapet på lågerne – har jeg købt hos Retrovilla, som også er dem der har givet mig ideen til projektet. Retrovilla har et utal af virkelig fine tapeter, og hvis man kun skal bruge en lille smule er det muligt at købe en enkelt meter for 100 kr. frem for en hel rulle. Jeg har valgt tapeten “Shiela”.

Samlet set vil projektet koste omkring 1300 kr., hvis man skal købe alt inkl. maling fra nyt. Til gengæld synes jeg det er så fint, at jeg allerede overvejer om jeg kan kopiere løsningen andre steder i boligen!

IMG_2499

IMG_2503

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3 Kommentarer

 • SVAR

  […] kigge på. Skoskabene i bogkasser blev i sig selv et større DIY-projekt, som du kan læse mere om her. For elmålerens vedkommende blev løsningen et spejlskab fra IKEA, der også kan reflektere en […]

 • SVAR

  Det er en virkelig god idé!! Jeg har også en totalt umulig, smal gang, med 4 døre + hoveddør….og alt for mange sko! Og så kan der jo ligge/stå noget ovenpå kasserne også..hvis det var…eller måske to kasser oven over hinanden, i det smalle hjørne der er i min gang…masser af idéer hehe 🙂 Så, det her indlæg er hermed gemt (til der er lidt penge på kontoen..)

  • SVAR

   Ja, der er mange måder man kan sætte bogkasserne op, afhængig af hvor pladsen lige er 😉 Er glad for at du er blevet inspireret af ideen, håber du får det fuldført med et godt resultat 🙂