Makeover af min umulige entre

IMG_2482

Jeg har længe været irriteret over min entre. Ikke alene er det en klaustrofobisk affære hver gang mere end én person skal benytte sig af den. Med dens elmåler, rør, ledninger og bunker af sko var den indtil for nylig heller ikke nogen særlig indbydende indgang til resten af lejligheden.

Entreens størrelse er selvfølgelig svær at ændre uden at gå på kompromis med andre dele af lejligheden. Men den visuelle del har nu fået en større omgang.

Da jeg normalt kun opholder mig kort tid i entreen, var jeg ikke bange for at gå all in på en ‘modig’ farve. Jeg valgte at male hele entreen i i Dyrups farve med det mundrette navn NCS S 0530-R80B, der nærmer sig årets farve fra Pantone, den lillablå ‘Serenity’. På grund af de mange rør og ledninger var tapet på en hel væg desværre ikke en mulighed.

Da der fra entreen er åbent til både stue og køkken, kunne jeg ikke vælge en hvilken som helst farve. Den skulle både spille sammen med farverne i stuen og køkkengulvet, som jeg kort før entremakeoveren traf en rask beslutning om at male petroleumsgrønt!

Ud over maleprojektet skulle jeg også have gjort noget ved skoene og elmåleren, som jeg var rigtig træt af at kigge på. Skoskabene i bogkasser blev i sig selv et større DIY-projekt, som du kan læse mere om her. For elmålerens vedkommende blev løsningen et spejlskab fra IKEA, der også kan reflektere en smule lys i rummet. Ved siden af har jeg købt nogle vægpockets fra Normann til nøgler mm.

Samlet set har makeoveren kostet ca. 2500 kr., dog med et par ting jeg havde i forvejen. Billeder fra før og efter kan ses nedenfor. Hvad synes du?

IMG_1220

Før – den famøse elmåler…

IMG_1092

Før – med hele fire døråbninger er det ikke helt simpelt at indrette den entre…

IMG_2471

Efter – elmålervæggen er pyntet med et spejlskab og vægpockets fra Normann.

IMG_2414

Efter. Køkkengulvet skal under alle omstændigheder males med jævne mellemrum, så jeg forsøgte med en petroleumsgrøn farve. Jeg er blevet glad for det – men det krævede lidt tilvænning!

IMG_2508

Efter – indkig til entreen fra stuen. Man kan ikke påstå at der mangler farve! Næste projekt bliver nok at reduvere farven fra soveværelset en smule…

IMG_2480

Efter.

IMG_2523

Efter – farvemikset entre/køkken

IMG_2492

Efter – en stikkontakt med en masse malepletter er ikke just køn. Jeg har forsøgt at rette lidt op….

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

 • SVAR

  Flot, opfindsomt og inspirerende:)

  • SVAR

   Mange tak 🙂

 • SVAR

  Jeg er VILD med det! Og tak for tip med spejlskabet – har ledt og ledt efter det perfekte cover-up! Har netop udsat min entré for samme chok-behandling her i ferien, her gik jeg også all in på farver, dog med lyserød, som er så fint så fint med grønne planter. Den er vild, men jeg bliver så glad, hver gang jeg træder ind af døren nu!

  • SVAR

   Tak for din kommentar, som jeg af en eller anden grund først har set nu. Hvor er det godt at høre, at du er blevet inspireret af dette indlæg, og det lyder mega flot med lyserød væg og grønne planter 🙂

 • SVAR

  […] Og så må jeg indrømme, at min mintgrønne kommode efterhånden var ved at give mig pastel-overload. Ikke mindst når den ses sammen med min nu helt lyseblå entre! […]