Makeover på budget – kun med maling!

img_3516 Jeg har gennem et længere stykke tid haft lyst til at lave om på mit soveværelse. Selvom møblerne passede fint i funktion og størrelse til det lille rum, syntes jeg der manglede noget kant, noget dybde, noget lækkerhed og noget sammenhæng.

Og så må jeg indrømme, at min mintgrønne kommode efterhånden var ved at give mig pastel-overload. Ikke mindst når den ses sammen med min nu helt lyseblå entre!

I første omgang tænkte jeg, at jeg kunne fikse ‘problemet’ med et nyt sengetæppe i lækker velour, der kunne give kant til pasteldrømmen. Men da det gik op for mig, at den slags kan koste op til 5500 kr., tænkte jeg alligevel, at der måtte være andre veje…

Løsningen blev en hel makeover kun med maling. Malerrullen blev kørt hen over endevæggen med petroleumsgrøn (farven “Fjord” fra Dyrup), kommoden med en lys og glansfuld isgrå (farven “Gletsjer” fra Flügger) og skabslågerne med en hvid maling på fladerne og sort spraymaling til kantlisterne. Og jeg er svært begejstret for resultatet!

Jeg skal være ærlig og sige, at det var forholdsvis arbejdskrævende at få det hele ordnet. For mig tog det to weekender, men det kan nok gøres hurtigere, hvis man har masser af tørreplads (der skal bruges meget!) og ikke også samtidig har andre planer. Det smarte ved at ordne det samtidig er, at man kan male på én ting mens noget andet tørrer – og det er ikke dumt at tænke i tidsudnyttelse, når det hele skal have tre lag!

Omvendt er den gode nyhed, at det hele kun har kostet mig omkring 1200 kr., selvom det har givet mit soveværelse totalt nyt udseende. Så jeg vil klart anbefale alle, der overvejer en makeover, at overveje maling eller tapet inden I går på indkøb hos de dyre møbelhandlere 🙂

Overvejer du også en mørk endevæg? Gør det! Men her kommer lige et par råd på vejen:

  • Tænk over hvordan en mørk væg spiller sammen med lysindfaldet i dit rum. Hvis du ikke har super meget lys, kan du kompensere ved at holde de øvrige dele af rummet lyse. Jeg måtte fx male mine mørkegrå skabslåger hvide.
  • Overvej en farve med lidt glans, hvis du gerne vil have at væggen ikke kun skal optage, men også afgive lyset. Her er vi dog ude i en smagssag. Andre foretrækker en mat væg, der ser ensartet ud uanset lysindfaldet.
  • Husk trægrunder, hvis du maler på træ
  • Pas på farveoverload. Min holdning er, at en farvet væg spiller bedst sammen med møbler i mere neutrale farver og materialer. Bl.a. derfor måtte den mintgrønne farve på kommoden ‘neutraliseres’…
IMG_1084

Før

img_1039

Før – Silvan-skab au naturel

img_3503

Efter

img_3511-pano

Efter – billedvæggen er der stadig!

img_3627

Efter. Ud over at blive lysere har Silvan-skabet også fået et mere stilrent udseende med de sorte kantlister.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *